Foto albums

Je kunt in de fotoalbums  zoeken in de database van alle planten op één woord: bv een nederlandstalige of de latijnse naam van een plant of willekeurig wat. Probeer vlinderstruik en vlinder. Door een dubbel-klik op een van de foto’s wordt het beeld groter kan een dia-voorstelling worden gestart of kunnen de foto’s met bijbehorende beschrijving goed worden bekeken.

Snoeimaand

Snoeien is een van de belangrijkste taken om een tuin goed te onderhouden. Dus dan moet je wel weten wanneer het moet gebeuren. Dat is eenvoudig op te zoeken in de database van de planten.  Wil je weten welke planten gesnoeid moeten worden typ dan in het zoekprogramma van de planten snoei-. Dan komen alle te snoeien planten in de dia-voorstelling. Wil je specifiek weten wat er in maart moet worden gesnoeid typ dan snoei-maart in. 

Wil je weten welke struiken er niet of op bijzondere wijze moeten worden gesnoeid type dan snoei-niet .

Bloeimaand

Op gelijke manier kun je ook de planten opzoeken die in een bepaalde maand beginnen te bloeien. Type dan bloei-augustus in, of zelfs bloei-au werkt in dit geval. Er is geen andere maand die ook met de letters au begint. Maar in mijn systeem zijn er geen planten die pas in augustus beginnen te bloeien, zodat bij selecteren op augustus er geen planten worden getoond.

Kleur van de bloem

Wil je de rode bloemen en planten zien type dan kleur-rood of zelfs kleur-roo  in.

Hoogte van de plant

Wil je selecteren op de hoogte van de planten. Ze zijn geselecteerd op laag (lager dan 10 cm), midden (10 tot 40 cm), hoog (40 tot 100 cm) en zeer hoog (hoger dan 100 cm). Type voor de keuze respectievelijk (hl) , (hm), (hh) en